Google+ Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir?: KEFAL
İstediğiniz bir balığı her mevsim bulamayacağınız gibi, hepsinin tutulma mevsimi ve lezzetli oldukları zamanlar birbirinden farklıdır. Aylara göre balığı ne zaman yememiz gerektiğinin listesi işte bu sitede... Lütfen ay seçin:

KEFAL

Yaz ayları dışında lezzetli olan pullu ve göçmen olmayan bir balıktır. Bütün denizlerimizde yetişir. Sonbahar, Kış ve İlkbahar’da çok lezzetlidir. Kefalin buğulaması ve pilakisi çok güzel olur. Ayrıca likorinoz denilen tütsülüsü de çok makbuldur. Bir kefal türü olan haskefalin kurutulmuş yumurtaları çok aranan bir deniz ürünü, bir mezedir. Sarı kulak kefalin tavası ve fileto ızgarası da yapılır.
Kefal alırken çok dikkat etmek, tercihan tanıdık balıkçıdan almak gerekir. Çünkü kefal kirli ve bulanık suları çok sever ve buralarda diğer balıklar yaşamazken o yaşar. Örneğin İzmir Körfezi’nde diğer balıklar yaşamazken kefal bol miktarda bulunmaktadır. Bu gibi sularda yakalanmış kefal insan sağlığı için büyük tehlike arzeder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder